Известие

Collapse
No announcement yet.

Отлагания по капачката на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отлагания по капачката на маслото

Здравейте,
    От около 2 месеца съм собственик на Алфа Ромео 156 1.8 ТС, 1998 г. Скоро забелязах, че на капачката на двигателя има леко отлагане. Усъмних се да не е отишла гарнитура на главата, но не губя антифриз и при горещ двигател не връща балончета в разширителното казанче на охладителната система. Въпросът ми е дали това отлагане може да е в резултат на това, че колата не е карана докато е била на пазара и може ли да се дължи на конденз или некачествено масло.
    Благодаря предварително за мненията.
    Kas

Re: Отлагания по капачката на маслото

Първоначално публикувано от Kassad
    Здравейте,
    От около 2 месеца съм собственик на Алфа Ромео 156 1.8 ТС, 1998 г. Скоро забелязах, че на капачката на двигателя има леко отлагане. Усъмних се да не е отишла гарнитура на главата, но не губя антифриз и при горещ двигател не връща балончета в разширителното казанче на охладителната система. Въпросът ми е дали това отлагане може да е в резултат на това, че колата не е карана докато е била на пазара и може ли да се дължи на конденз или некачествено масло.
    Благодаря предварително за мненията.
    Отлагането е от нередовна смяна на маслото
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря, дано да е от това.
      Бях се спекъл, че е прецакано нещо по двигателя, макар, че звукът му е добър и има мощност.
      Kas

Comment

Смени си капачката за да не те дразни и сменяй навреме маслото
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

При мен го имаше същото нещо. Беше черно, спечено като мазут. Почистих го. сега няма новообразуван нагар дори след пробег около 30000 км. Сменям маслото под 15000 пробег. Ползвам Селения 20К.
          '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Working...
          X